Sambata, Ianuarie 12, 2008, 03:22 AM 

Casa unde nu sta nimeni 3
     media: 0.00 din 0 voturi

In casa unde nu sta nimieni e liniste. In noapte asta spiritele nu au chef sa bantuie pe nimeni si dupa ultima grozavie petrecuta pe dusumeaua mancata de soareci, dupa ce au venit politisti si criminalisti sa investigheze ce se intamplase cu bietul Andre, entitatile pur si simplu se odihneau. Fusese o nesabunta din partea lor sa ucida proprietarul casei, oamenii nu reusisera sa descifreze enigma din spatele mortii tanarului, iar locuitorii satului apropiat, ca toti oamenii, inebuniti dupa povesti fantastice au inceput sa preconizeze amestecatura acestor creaturi aflate la granita dintre realitate si misticism. Deci, urmau zile grele pentru spirite, trebuiau sa taca malc in ungherele lor prafuite, nu care cumva sa le descopere cineva. Erau amortite de atata stat, glasurile care altadata tipau si suierau prin toate cotloanele casei nu se mai auzisera de ceva vreme, totul intrase intr-o stare de veghe continua, intr-o epuizare a simturilor ectoplasmatice, parca si umbrele lor negre se prafuisera de atata stat.
Cand au aparut zorii, spiritele au mers la culcare planuind ca in acea seara va fi totusi momentul sa iasa un pic in mijlocul casei, sa mai faca o hora salbatica in jurul locului in care il ucisesera pe fostul proprietar, sa isi dezmorteasca glasurile si sa-si scuture de praf pelerinele. Zis si facut, iesira toate, care de unde statuse pana atinci si incepura sa suere si sa fluiere ingrozitor, sa-si cheme stapanul si sa isi aprinda ciudatii ochi rosii de sub mantiile de umbra. Dansara asa pana cand zorii incepura sa se iveasca si oamenii sa mearg la munca. Treceau in dimineata aceea, spre scoala, un baietel de vreo 12 ani impreuna cu o fetita cam de aceeasi varsta. El ii ducea ghiozdanul ei si mergeau la pas domol, usor speriati, pentru ca auzisera povestile despre moartea misterioasa a tanarului Andre Plustard in casa prin fata careia tocmai treceau. Fetita grabi pasul usor tulburata si baiatul o privi dispretuitor:
-Amelie, ce prostuta esti, tu chiar crezi in povestile astea ce se spun prin sat? Hai ma, fi serioasa, sigur nebunul ala s-a sinucis,nu exista spirite!
-Nu ai de unde sa stii, in orice poveste e un sambure de adevar, nnnu, mai bine ne miscam mai repde, oricum suntem in intarziere.
-Cum vrei, dar iti spun, nu exista spirite, sa nu imi spui mie Luc daca exista asa ceva, nascociri pur si simplu.
-Ai grija ce spui Luc, cu tot numele tau....mi mi se pare ca e ceva necurat la mijloc...
Auzind aceste cuvinte, spiritele se maniara pe baietel, cum putea oare copilul acesta inconstient sa conteste atat de categoric existenta lor tenebroasa? Acest fiu de om trebuia invat o lectie, iar copila, o incantare, ea nu se indoia de existenta lor, va fi poate premiata cu un dar ce o va face mai puternica, asta daca va invata sa nu se teama. Si in acest scop fu trimis un spirit micut, Efectus, la micuta scolarita, sa ii bantuie patul si visele sa o aduca in somn in casa fantomelor. Ea va fi elementul cheie in razbunarea lor.

Dar copii se departasera deja, fetitei ii mi trecuse paloarea de pe fata si fara sa banuiasca ce ii astepta in zilele ce vor veni se pornira sa discute despre altceva. Erau in aceeasi clasa la scoala din oras. Era mare lucru pentru ei ca mergeau acolo, nu ajungea asa, oricine din sat sa invete la scoala aia frumoasa, cu obloane rosii si banci frumoase. Cei doi copii strabateau in fiecare dimineata acelasi drum, trecand mereu pa langa casa unde nu sta nimeni, cum fusese poreclita chiar de sateni. De fiecare data fetita grabea pasul, iar baietelul o lua in bataie de joc. Dar pana acum nu il auzise nici un spirit....


Comentarii

  1. Night Club

    foarte frumos :)

  2. nimeni pentru u

    muhahahaha......astept partea 4 :-? :-? :-? ...


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Despre mine: nimic...despre blog: de toate: muzica, literatura, aberari, supradoze de nebunie. Vreti ceva mai mult? Cititi blogul;) Dianna

Aboneaza-te la insemnari


Ultimele poze

Feed-uri

Blog Status

Vizitatori:140.570
Insemnari:211
Comentarii:232
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare